ja, det här blev det igår!
min sambo och jag firade, efter en hel veckas förkylning och flera dagars täpphet, med en tre-rätters middag och en god flaska vin. Mums! Till förrätt blev det denna soppa. Riktigt god! Den har heller inte mycket fett i sig vilket man brukar föredra så här på vårkanten :) Jag fullkomligt ÄLSKAR tryffel så jag var bara tvungen att ha det i röran. Tycker ni ska pröva att göra den. Lätt och grym även som tilltugg.
Huvudrätten kommer inom kort.....
Krämig jordärtskocksoppa med edamame-,pecorino & tryffelröra på crostini
Soppa:
250 g jordärtskocka
200 g potatis
1 gul lök
7 dl vatten+ 1½ grönsaksbuljongtärning
1 dl matlagningsgrädde
1 msk citronsaft
Röra:
200 g edamamebönor
40 g pecorino/parmesanost, riven
1 dl mild olivolja
1 tsk tryffelolja
1 tsk citronsaft
1 gott bröd till servering
Skala rotsakerna och löken och skär i mindre bitar. Fräs lök mjukt i ½ msk smör i en kastrull och tillsätt rotsakerna, vatten, buljongtärning och grädde. Koka till allt är mjukt, ca 20 min. Mixa slätt och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Koka upp edamamebönorna i en kastrull och häll av vattnet. Tryck ut bönorna i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och mixa med en stavmixer.
Grilla brödet eller rosta i brödrost. Servera röran till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar