Två systrar ger tips på mat, recept, resor, restauranger och annat som gör livet lite soligare!

..



torsdag 25 mars 2010

kyckling till fredag?






rostade rotsaker är en riktig favorit här hemma. smakerna från rotsakerna kommer fram så bra, det blir krispigt, sött och salt på en gång. Och glöm inte att strö flingsalt över! Går att variera till mycket dessutom. testa att ha med rödlök och rödbeta om ni inte använt det tidigare. fantastiska smaker utlovas! och prova att lägga upp maten på avlånga fat istället för de klassiska runda. ett restaurangtips som får maten att se lite lyxigare ut än vad det egentligen är:) Lycka till!

kycklingrulad, rostade rotsaker och getost & äpplekräm

4 kycklingfiléer
1 kruka färsk basilika
1-2 vitlöksklyftor
citronpeppar
ca 1 kg rotsaker; rödbeta, potatis, morot, palsternacka....
½ dl olivolja


Röra:
100 g keso
80 g chevreost, smulad
½ dl olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk vitvinsvinäger
1 syrligt äpple, grovrivet och hackat

Rör ihop alla ingredienser till röran och smaka av med 1 tsk flingsalt och ½ krm svartpeppar.
Sätt ugnen på 150°C. Skala och dela rotsakerna i mindre bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja, flingsalt och peppar.

Skiva ett djupt snitt längs med kycklingfilén med en vass kniv och vik upp den som en fjäril. Vänd på filén och krydda med citronpeppar, flingsalt och pressad vitlök. Strö över hela basilikablad. Rulla ihop som en rulltårta och ”sy” ihop med en grillpinne. Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn kycklingrullarna runt om. Lägg rullarna över rotsakerna och stek i ugn tills kycklingen är klar, ca 20 min. Den ska ha ca 65°C i kärntemperatur. Ta ut och håll varmt under folie. Öka ugnsvärmen till 250°C och baka klart rotsakerna till de fått fin färg.
Skiva kycklingen i skivor. Servera med rotsakerna och krämen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar