Två systrar ger tips på mat, recept, resor, restauranger och annat som gör livet lite soligare!

..



tisdag 30 mars 2010

Påskpyssel!






Imorgon bär det så äntligen av! Väskan står ute i hallen och pockar på uppmärksamhet men är än så länge tom på innehåll. Har precis ätit kvällsmat framför TV:n med sambon. Tog goda rester från helgens antipasto så det blev varma mackor toppade med salamiskivor, tomat och pecorinoost. Mums. Smakade faktiskt som lyxig pizza! Aldrig fel:)

Innan vi åker imorgon kommer en liten påskhälsning från oss!
Till alla er som har lite tid över i dagarna och tycker det är kul att pyssla kommer ett recept på gulliga små påskkakor. Varför inte ge bort en fin burk eller påse fyllda med hembakade kakor istället för en blomma när ni ska bort på påskmiddag i helgen?
De här kakorna är lättbakade. Visst, det är lite pyssel att glasera dem, men det är rätt mysigt att stå och pilla med dem. Och de är jättegoda till eftermiddagsfikat!



Påskiga småkakor

ca 50 st


2½ dl vetemjöl

½ dl socker
1 äggula

100 g smör

ev lite vatten

2 dl florsocker

ca 2 msk vatten
ev gul karamellfärg
, strössel, kulor el annat kul

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop mjöl, socker, äggula och rumsvarmt smör till en smidig deg. Låt vila i kylskåpet ca 1 tim. Kavla ut degen, ca 3 mm tjock. Stansa ut med små mått. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda kakorna i ugn, ca 5 min. Låt kallna. Rör ihop florsocker, vatten och ev karamellfäg till en smidig glasyr. Fyll gärna i en spritspåse med liten öppning. Spritsa ut glasyren, några i taget och strö över kulorna. (tänk på att glasyren torkar snabbt)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar