Två systrar ger tips på mat, recept, resor, restauranger och annat som gör livet lite soligare!

..



söndag 4 april 2010

Barcelona-och dessa härliga små pinxos!


Då var man hemma igen efter 3 dagar i underbara, fantastiska Barcelona.. Både Petra och jag är överens: Barcelona är bästa staden i Europa! Den har verkligen allt- ett härligt klimat, fin strand, en lugn avkopplande atmosfär och en vacker stadsmiljö. Dessutom trängs mysiga restauranger och barer i varenda gatuhörn.
Det finns så mycket att tipsa om och det är svårt att veta var jag ska börja. Men en av mina personliga favoriter är nog i alla fall dessa supermumsiga små "pinxos", som står uppradade på i stort sett alla bardiskar i Barcelona.
De är verkligen värda att testa och eftersom det tycks finns närmre ett femtiotal olika sorter så kan man verkligen välja och vraka tills man hittar sina personliga favoriter. Det finns helt enkelt något för alla. En pinxos består av en bit gott bröd med olika pålägg på, som exempelvis serranoskinka, tapenad, ostkrämer, salami, ansjovisfilé, små hamburgare, grillad paprika etc..ja, allt möjligt gott! De kostar ca 1.50-2€ styck och man plockar nog gärna på sig en 5-6 stycken. Gärna med ett glas cava till! Mums:-)








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar