Två systrar ger tips på mat, recept, resor, restauranger och annat som gör livet lite soligare!

..



tisdag 6 april 2010

Barcelona och underbara restauranger!


bild 1. Montiel


Bild 2 och 3. Restaurang Big Fish

Vi kan ju inte lämna Barcelona utan att berätta om alla fantastiska restauranger vi besökte kvällstid under vår tripp. Mitt favoritområde i Barcelona är utan tvekan Born som ligger nära de gotiska kvarteren. Born är lugnare och mysigare än många andra områden och fullt av små mysiga barer, restauranger, butiker och caféer. Det är verkligen värt ett besök. Här hittar man några av de bästa restaurangerna i Barcelona. Vi fick tid att besöka två av dem.

Dels en supercool, inspirerande fiskerestaurang som heter Big fish (
www.bigfish.cat/). Där avnjöt vi den fräschaste sushi och sashimi vi nånsin ätit. Till huvudrätt blev det en supergod tonfiskfilé med en avocado & tomattartar och karamelliserad soyasås.Deras ljumma chokladfondant till dessert var fullkomligt underbar med en flytande, mörk chokladkräm i mitten. Mmm.

Dagen efter kom vi tillbaka till Born, men besökte en annan restaurang kallat Montiel (
www.restaurantmontiel.com/). Och vilken fantastisk upplevelse det blev! Färska ostron på isbädd med citronklyftor, härliga små tapas i form av tunt skivad, gravad oxfilé med smakrik ost, ankrilette med marmelader och crostini, följt av huvudrätter i form av långsamt stekt spädgris med sötpotatispuré, katrinplommonsås och grapefrukt, dagsfärsk fisk med spädgrönsaker...ja, listan kan göras lång. Om jag ska rekommendera bara EN restaurang väljer jag den här. Personalen var så genuint intresserade av mat och dryck, lokalen var liten, mysig och intim och maten var helt GRYM!

En tredje restaurang jag också måste rekommendera hette Biblioteca
(www.bibliotecarestaurant.cat) och ligger i området Raval, en kort promenad in från den kända gågatan Ramblan. En romantisk, mysig liten restaurang med ett öppet kök där man kan se kockarna jobba under press :). Rustik mat lagas på modernt men avskalat sätt. Där avnjöt vi goda tapas till förrätt och därefter rosastekt ankbröst med mosstomp med bacon och svamp i. Mums!

Det finns så otroligt många bra restauranger i Barcelona! De bästa ligger ofta lite avsides, in på bakgatorna. Därför kan det vara en idé att kolla upp dem innan och förboka. Risken är annars stor att man bara går omkring och tillslut hamnar på nåt turistställe med dålig mat. Och det är ju tråkigt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar