Två systrar ger tips på mat, recept, resor, restauranger och annat som gör livet lite soligare!

..



torsdag 29 april 2010

Mera buffé!



Ge sommarsalladen ett lyft och dekorera med ätliga blommor!
Det går att äta i stort sett alla blommor bara de är obesprutade. För den här buffén ringde jag dock till en större matbutik här i stan och beställde några askar. Går jättebra att göra och de brukar alltid kunna lösa det. Blommorna brukar bli ett otroligt uppskattat inslag och vilken sallad som helst blir ju fin med dessa små färgklickar. Strö gärna över lite bär, jordgubbar, nötter, frön, små skott och annat istället för gurka, tomat etc..







Ett gott tilltugg till fördrinken på fredag kanske?
Vad sägs om akaciafyllda getostbollar rullade i rostad mandel? De här gjorde jag många av när jag jobbade på cateringföretaget Matsällskapet för ett par år sedan. Jättesmarriga och lätta att göra. Här struntar jag i vikter för det är inte så noggrannt. Men om man är osäker så säg att varje boll ska väga ca 15 g och lagom mängd är ca 2 st per person..

Akaciafyllda getostbollar

Getost på rulle
akaciahonung
mandelspån
färsk timjan
salt, peppar

Rosta mandelflagorna i en panna till gyllenbrunt. Passa så de inte bränns och ställ därefter åt sidan för att svalna. Rör osten smidig med hjälp av en visp. Krydda upp lätt med lite extra salt, peppar och i det här receptet tog jag även i lite hackad, färsk timjan. Testa även lite finhackad rosmarin om ni har det hemma. Också jättegott!
Rulla små bollar, munsbitsstora och lägg på ett fat. Ställ in i kylen. Fyll akaciahonung i en sprits med en riktigt tunn pip. Tryck in pipen i varje getostboll och fyll med honung. Täpp igen hålet med fingret så inte honungen sipprar ut. När alla bollarna är gjorda, ringla honung över och gnid runt lätt så alla bollarna har lite honung över sig. Krossa mandelspånen med rena händer och lägg på ett fat. Rulla bollarna i detta. Rulla de gärna lite extra i händerna så spånen fastnar ordenligt. Ställ in i kyl någon timme och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar