Två systrar ger tips på mat, recept, resor, restauranger och annat som gör livet lite soligare!

..



lördag 27 mars 2010

fredagsmys med paj



bestämde mig igår för att ta itu och provlaga ett recept jag skrivit ihop för ett bra tag sedan. skulle bort på tjejmiddag senare på kvällen och tänkte att det kan ju vara perfekt att ta med som en bonus. det är ju aldrig fel med nåt sött efter en middag!

och kvällen blev också riktigt lyckad! god take away mat i form av olika små goda meze från Beirut café, (www.beirutcafe.se/)t ex kycklingsallad, spenatplättar, hummus, baba ganoush, piroger, falafel och mycket annat. Har sett att de förutom i sin butik i Östermalmshallen också har börjat sälja mat i vissa välsorterade matbutiker. Kan ju vara kul att byta ut tacokvällen mot en exotisk mezekväll!

pajen blev för övrigt riktigt god! krämig, söt och fyllig smak av bär med en knaprig och lätt kolasmakande pajbotten.

lyxig hallon och blåbärspaj

150 g smör
1 dl strösocker
3 dl + 2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 pkt (250 g) frysta hallon & blåbär

1 stort ägg
2 dl crème fraiche
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
florsocker till garnering

Sätt ugnen på 200 °C. Blanda samman smör, socker, vetemjöl, bakpulver och 1 msk vatten till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda skalet i ugn ca 10 min. Vispa lätt ihop ägg, crème fraiche, socker och vaniljsocker i en skål. Ta ut de frusna bären och rör runt dem med 2 msk vetemjöl. Fördela bären i de förgräddade pajskalen. Häll creme fraiche-smeten över. Grädda pajen ca 30-40 min tills den stannat och fått fin färg. Pudra över florsocker vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar