Två systrar ger tips på mat, recept, resor, restauranger och annat som gör livet lite soligare!

..



lördag 15 maj 2010

Härliga "Watermelon Margaritas"!

Idag kom sommaren till Stockholm, ja antagligen till nästan hela Sverige. Som man har längtat!! Jag får lust att göra allt somrigt på en och samma gång; grilla, bada, sola, dricka rosévin, ta en långpromenad...åhh, varför är inte denna dagen längre? Speciellt eftersom det ska bli mulet i morgon så vill man verkligen utnyttja dagen till fullo.

Jag har iallafall planer på att grilla ikväll och då finns det ett par tips för er som liksom jag älskar vattenmelon. Jag är verkligen tokig i denna frukt (eller räknas den egentligen till grönsakssläktet??)

Det finns hursomhelst oändligt mycket gott man kan göra och det här är ett par finfina förslag som passar i den varma kvällssolen..Njut!


Frozen Margarita Watermelon

1 stor vattenmelon
4 lime
10 cl tequila
1/2 dl socker
lime salt (recept nedan)

Skär vattenmelonen i kuber. Skär upp limen som sen ska pressas ur. Använd en handmixer och mixa alla ingredienser tillsammans. Ställ in allt i frysen tills den frusit in.Gnugga lime juice kring dryckesglasets kant och doppa därefter glasets kant i saltet. Skopa i den mixade, frysta vattenmelonen i glaset. Servera gärna med en limeskiva.

Photo by Tres.jolie




Vattenmelonsallad med feta och mynta

1 vattenmelon
1 kruka mynta
1 förpackning feta ost

Skiva vattenmelon i lagom stora kuber. Lägg upp på ett fat. Smula god grekisk fetaost över och toppa med hackad mynta. Smakar fantastiskt till ex. grillat kött.


Photo by Ayngelina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar