Två systrar ger tips på mat, recept, resor, restauranger och annat som gör livet lite soligare!

..



tisdag 11 maj 2010

Morotssoppa med ingefära och chili


Idag stod jag i affären och hade problem med att komma på vad middagen skulle bestå av. Som vanligt lite trött efter en arbetsam dag. Dessutom tryter plånboken efter att nyligen ha betalt sommarens resa (ska återkomma till vart resan går, denna gång en riktig drömresa! ;-)).
Men hursomhelst så kom jag på en rätt jag faktiskt brukade laga mycket förr. Den är både nyttig, billig och enkel att tillaga. Så för er som vill göra lite gott för hälsan men även vara snäll mot plånboken:


Morotssoppa med ingefära och chili
4pers

500g morötter
1 medelstor potatis
1/2-1 st röd chili
Ingefära (färskriven, ca 1-2 tsk)
1/2 pressad citron
2 grönsaksbuljonger (tillsätt 1 l vatten)
salt o peppar

Skala och skär morötterna och potatisen i mindre bitar. Koka dem i grönsaksbuljongen tills de blivit mjuka. Ca 10 min. Tillsätt den rivna ingefäran, den hackade chilin (ta bort de vita fröna!) och mixa sedan allt med en stavmixer. När soppan är slät så pressa i citron och smaksätt med salt och peppar. Vill du ha soppan tunnare, tillsätt lite mer vatten bara.
Servera med exempelvis varm smörgås eller liten sallad.
Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar