Två systrar ger tips på mat, recept, resor, restauranger och annat som gör livet lite soligare!

..



måndag 17 maj 2010

Konstiga grejer!





Det har gått ett tag sen sist! Helgen kom och bara drog mig ut i den härliga värmen, i alla fall här i Stockholm. Så bloggen fick tyvärr vänta.
Men jag kom på två saker idag som jag var tvungen att fota för att visa er. De är båda från Thailand där jag och min sambo spenderade två veckor i vintras. Rätt hysteriska saker :) Den ena är på en dryck som ska vara med basilikafrön, men det för snarare tankarna till små insekter. Sedan är det ett godis som ska efterlikna stenar men är chokladbitar. Kul att ställa fram på bordet!






Sedan testade jag en grej som ska ha vunnit pris för "bästa nya rätt" i nåt som kallas London Scoffer´s Spring awards.
I alla fall, det skulle tydligen vara Oeufs en meurette, alltså ägg pocherade i rödvin (!).
Ja, vad ska jag säga...nej, det var inte att rekommendera tyvärr.. Det såg riktigt äckligt ut, kanske ännu äckligare för att jag snålade på rödvinet i kastrullen så ägget blev inte slätt och fint ut som det brukar bli. Rödvinssmaken trängde dessutom fram lite för mycket för min smak.
Kanske ska man minska mängden rödvin och ha i lite vatten också, men jag vet inte om det är värt att slösa på mer rödvin igen :)
Kanske har ni nåt tips på godare pocherat ägg? Det är ju kul med lite variation på ägg i alla fall!

1 kommentar:

  1. Hej Jag heter John från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
    1 till 10.

    Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

    Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

    Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

    Vi skulle älska att du deltar med några recept som. Look Amazing!

    Hälsningar

    http://www.Fooduel.com

    SvaraRadera